[O1] listwa między szybami.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Richie
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez szkoda
    dolewka do ~1L na 15kkm jest normą w każdym PD - oprócz tych co popiardują po mieście i ubytek wyrównuje im przybywanie syfu, ci myslą, że nie bierze, ale poza tym to akurat TTTM i tak ma być.
    no a ja mam ten model popsuty 1,9AXR na PD który od zmiany do zmiany śmiga bez dolewek (dolewki robiłem kiedyś jak po zakupie zmieniłem olej na Motula Specyfic ...zwalę to na barki tego że silnik jeszcze się nie ułożył...hehe) ale może ja coś robię nie tak bo na zimym nigdy go nie depczę i nie przekraczam 2,5 tys obrotów aż do czasu kiedy silnik nie rozgrzeje sie porządnie...a potem stopniowo wkręcam na obroty. Fakt jeżdżę w trasach 70 km w jedną i drugą stronę...więc po rozgrzaniu silnik zostaje dokładnie przedmuchany a po jeździe schłodzony przez +-2 minutki. Tylko czemu nie bierze oleju :wink: (a w zasadzie jesli bierze to dlaczego tak mało, że tego nie widzę).
  • MoFoSN
    Drive
    • 2009
    • 47

Mam problem. Otóż koroduje mi ta listwa pomiędzy dwoma szybami w drzwiach tylnych.
    Jak ją zdemontować? Da się ją dokupić ?
    pozdrawiam

Komentarz

• b-bar01
      Elegance
      • 2007
      • 985
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez MoFoSN
      Jak ją zdemontować?
      zdejmujesz boczek>opuszczasz szybę>wkladasz śrubokręt + w środek uszczelki w górnym rogu, przy listwie i wykrecasz wkręt>pod listwą, na met. elemencie drzwi jest śruba, odkrecasz> wyjmujesz listwę razem z trójkatną szybką, do dołu
      trójkatna szybka jest wciśnięta w listwę przez uszczelkę, wystarczy zsunąć.
      *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...